Vànillà làtte càke; light fluffy vànillà ànd coffee càke làyered with sweet vànillà ànd coffee buttercreàm, simple, soft ànd delicious!
Ingredients
For the càke:
- 200g (13 tbsp) softened butter/màrgàrine
- 200g (1 cup) càster sugàr
- 1 tbsp vànillà extràct
- 4 eggs
- 200g (1 ½ cups) self-ràising flour
- Pinch of sàlt
- 2 tbsp coffee grànules dissolved in 2 tbsp wàter OR 3-4 shots of espresso
For the buttercreàm:
- 250g (16 tbsp) softened butter
- 400g (2 cups) icing sugàr
- 1 tbsp vànillà extràct
- 1 tbsp coffee grànules dissolved in 1 tbsp wàter OR 1-2 shots of espresso
Instructions
For the càke:
- Preheàt your oven - 180°C / 160°C fàn / 350°F / gàs màrk 4 - ànd greàse/line two 20-25cm (6-8in) sàndwich càke tins.
- Plàce your butter, sugàr ànd vànillà into à làrge bowl ànd beàt with à mixer or by hànd until light ànd fluffy.
- àdd your eggs one àt à time, beàting between eàch àddition until fully combined. Don't worry if it looks à little curdled, once you àdd the flour it will come right!
- .....................
- ........................
0 Response to "Vanilla Latte Cake Recipes"
Post a Comment