Runebergin kakku


Ainekset

  • 150g Pirkka leivontamargariinia
  • 1 1/2dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2dl vehnäjauhoja
  • 1dl keksinmuruja (Pirkka kaurakeksejä tai pipareita)
  • 1dl Pirkka mantelijauhetta
  • 1 1/2tl leivinjauhetta
  • 1tl vanilliinisokeria
  • 3/4dl maitoa
  • 2-3tippaa karvasmanteliaromia
  • Täytteeksi ja koristeeksin.
  • 3dl Pirkka vadelmahilloa
  • 1dl tomusokeria
  • 1rkl vettä


Valmistus
30 - 60 min

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, keksimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja levitä taikina vuokaan.
  3. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
  4. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  5. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  6. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Runebergin kakku"

Post a Comment