Ainekset
- 150g Pirkka leivontamargariinia
- 1 1/2dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 1/2dl vehnäjauhoja
- 1dl keksinmuruja (Pirkka kaurakeksejä tai pipareita)
- 1dl Pirkka mantelijauhetta
- 1 1/2tl leivinjauhetta
- 1tl vanilliinisokeria
- 3/4dl maitoa
- 2-3tippaa karvasmanteliaromia
- Täytteeksi ja koristeeksin.
- 3dl Pirkka vadelmahilloa
- 1dl tomusokeria
- 1rkl vettä
Valmistus
30 - 60 min
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, keksimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja levitä taikina vuokaan.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
- ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
- ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
- ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
0 Response to "Runebergin kakku"
Post a Comment